Sunday, September 23, 2012

Wedding Theme

Every year hujung2 tahun mesti penuh kalendar dengan wedding invitation kan??
Nonie suka pergi majlis orang kawin.. suka tengok dress pengantin, dais dan 
warna tema majlis..

Mesti ada yg nak tahu kenapa nonie post entry pasal "wedding theme" kan?
ok actually saja nak tambah mood, cari idea untuk wedding nonie nanti..
seriously memang tak decide lagi warna tema..huhu sebab now busy 
cari duit saving after kawen.. hehe ;p

Sesiapa sudi meh la tolong nonie decide.. huhu
I have a few pics of wedding theme..

Sweet tapi grey mcm tak naik seri.. kan??

wow.. ceriaaaa..

Pink + green.. love this combination tapi da buat tema ni time bertunang ;)

Pink + white.. urmm 

Ohh cun.. suka combination ni sgt sesuai..

Elegant!!

Love this!!

Not bad..

Different and unique.. ;)
so soft, sweet, beautiful.. i love this.. *heart melting*

ada berani??

Nice..

Different and love this combination ;)

Biasa2 je..

Suka kuning ni... cantekk.. tapi... hehe

ohh pinknyeee..

Cantek jugak..

urmm.. not bad

Mint green

Pening kan.. haha banyak sangat color

Pink Cotton Candy..

Simple, Elegant and Exclusive (SEE).. Sukaaaa

Ok melting lagiii... lembutnya color ni

Biru mahal.. hehe susah cari color ni

Beautiful.. sangat menyerlah ;)

tiffany blue..

Tiffany blue... love this color ;)


Banyaknye pilihan.. semua cantek.. huhu


Which one is better??



Confius....... T.T



Friday, September 21, 2012

BIOZONE Food Purifier With Special Price


BIOZONE Food Purifier bertindak mengubah oksigen (O2) menjadi ozon (O3) dimana ozon ini berfungsi menyingkirkan bahan-bahan pencemar. Ozon itu kemudian ditukar kepada okigen semula selepas proses purifikasi.

Tiub silicon yang bergred medikal akan menyalurkan ozon ke dalam air yang direndam bersama2 makanan seperti buah-buahan, daging, ikan ayam dan lain-lain. Gelembung-gelembung kecil akan terhasil yang menandakan bermulanya proses purifikasi makanan dalam tempoh yang ditetapkan.


Tempoh masa bagi proses purifikasi makanan:

15 minit - Buah-buahan, sayur-sayuran dan makanan laut
30 minit – Daging (ayam, kambing dan lembu)
45 minit – Mandian atau kegunaan peti sejuk

** 45 minit  adalah masa operasi paling maximum untuk 
BIOZONE Food Purifier
** Isipadu air yang maksimum ialah 10 liter


Kelebihan produk:

Selamat

Keberkesanan dalam menyingkirkan bahan-bahan pencemar daripada makanan dan memelihara nutrien dalam makanan

Keberkesanan dalam mengekalkan kesegaran makanan dan menyingkirkan bau busuk

Pelbagai fungsi purifikasi ke atas makanan: Daging / Buah-buahan / Sayur-sayuran / Makanan Laut / Herba

Penjanaan ozon yang konsisten dan mesra alam


 Ciri-ciri produk:

Mudah beroperasi dengan menggunakan empat mod pengawal masa mikro-pemproses untuk menentukan masa purifikasi yang berbeza (3 minit/15 minit/30 minit/45 minit)

Tidak perlu menggantikan penjana ozon dengan kerap

Penggunaan kuasa yang rendah ~ 35W

100% tiub silikon yang bergred medikal

Batu seramik yang bergred tinggi

Plastik ABS bergred tinggi yang menentang ozon

Mudah alih, mudah digunakan dan mesra pengguna



Cara penggunaan:

1. Sediakan semangkuk air.
2. Bersihkan makanan dan potong kepada kepingan.
3. Letakkan makanan yang perlu dipurifikasi ke dalam mangkuk.
4. Pastikan paras air menutupi makanan. (Isipadu air yang maksimum untuk purifikasi ialah 10 liter).
5. Masukkan tiub silikon bergred medikal ke dalam mangkuk dengan merendamkan batu seramik di dalam air.
6. Tekan butang pengawal masa untuk memilih masa purifikasi anda.



Product Demo:





Dapatkan harga PROMOSI dan Cash Rebate RM200
dengan setiap pembelian BIOZONE Food Purifier Sekarang.. (Masa terhad)

016-7782170

nonieyanna@gmail.com





Thursday, September 20, 2012

New Testimonial

Testimonial Premium Beautiful


Client nonie ni baru pakai PB tak sampai 2 bulan sekarang positive PREGNANT.. Anak bongsu die umur 4 tahun.. Memang Premium Beautiful membantu membaiki dan menyuburkan sistem peranakan wanita.. Alhamdulillah tak sampai 
2 bulan pakai PB, beliau disahkan hamil.. dan kehamilan kali ni 
memang ditunggu2 oleh suami beliau..

Selain Pregnant sakit2 lain seperti sakit pinggang dan pinggul semakin baik.. Alhamdulillah syukur.. happy rasa sebab client sangat2 berpuas hati dengan keberkesanan dan kehebatan Premium Beautiful yang TERBUKTI BERKESAN.. ;)



Hubungi nonie untuk mendapatkan Set Premium Beautiful dengan harga ISTIMEWA..

016-7782170 

nonieyanna@gmail.com


Shopping Time!!

I LOVE SHOPPING!!

rasanya semua orangg suka shopping kan..
lelaki ke perempuan ke, everyone LOVE shopping ;)

here some pics, nonie shopping kat RADIUSITE!!
mmg happening sangat time tu sebab tak putus2 customer datang kat butik tu..
and kebetulan time kiteorang datang tu ade Shila Hamzah.. hehe she so adorable..
cuma kiteorang segan nak bergambar dengan die.. ye la takde orang pun nak
mintak bergambar ngan die sebab masing2 sibuk cari tudung.. 
ape tak nye sape lambat melepas la.. tudung plak sangat2 limited okeiii!!

perlu pasang strategi taw kalo nak datang Radiusite ni..haha begitu sekali havoc 
butik ni.. pemilik die sebaya nonie je, nama die Ika.. masa kiteorang datang Ika da balik,
so memang tak dapat jumpe la..

Nak tahu ape strategi kalo datang Radiusite?? hee jom layan gambar dulu.. 
then i will told u.. haha ;D

me..syima.. and my BFF misha

misha and her sister

Strategi: Nampak shawl yg berkenan terus GRAB and pegang.. JANGAN letak
merata2 nanti melepas..hihi (serious ni taw.. tu pun if u berniat nak shopping la)

Matching2.. Haruslahh bawak baju kan.. takut color tak match.. 

kat Radiusite ade cermin besar untuk kita test2.. hehe sambil tu snap pic..
tengok budak kat belakang tuh.. busy sangat nampaknye..hihi ;p

DONE!! muka puas hati sebab dapat tudung yang diidam2kan..

Next.. Pearl Haya pulak..hehe

Suka tudung2 yang ade awning boleh la shopping kat Pearl Haya..
Jubah die memang moden and cantek.. masuk dalam my wishlist.. ;)


Thanks to Misha and Syima.. really enjoy shopping with both of u..


Love: Nonie


Memory Syawal 2012

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI!!!

Rasanya masih tak terlambat lagi nonie nak ucapkan Salam Lebaran kepada semua
pembaca blog nonie.. sebab kita masih berada di bulan Syawal kan.. ;)

Raya tahun ni sama je macam tahun2 sudah.. nonie beraya di kampung tercinta 
di Mentakab, Pahang

Raya pertama and kedua just duk kat rumah bergambar dengan whole family yg balik 
beraya dan menunggu jiran2 serta keluarga terdekat datang beraya..

Pagi raya pertama bersama family sebelah mama.. muka nonie kelaka dalam gambar 
ni kan.. hehe.. why?? nonie suruh dorg semua pose candid.. 
but dorg xbuat..haha just me.. LOL ;D

With makwe's family

My beloved family.. 

Abah and mama.. senyum simpul... hehe ;D

Makteh's family..

Cucu-cucu wan ;)

Photog2 tak bertauliah.. diketuai oleh family biru haha ;D

Comel je gambar ni.. hehe

Cicit pertama keluarga Hassan bin Idris.. my 1st anak buah ;)

makandak and me ;)

Makcu and me :D

Cousin's.. i'm petite.. hee both masih sekola lg.. kiri form 5 kanan form 3.. 
and me 25 years old huhu.. tapi cam sebaya kan haha LOL ;D

Disebabkan muka saya yg ala2 kanak2 rebina.. oleh yg demikian, 
saya still dapat duit raya taw... muka happy giler.. ;D

Jom layan org2 dewasa men mercun.. hehe every year wajib ade mercun ni.. 



See you Ramadhan and Syawal 2013.. Insya'allah ;)





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...